„Drugelių" grupės projektas „Pažink pasaulį su išmaniuoju gaubliu"

„Drugelių“ grupė kovo mėnesį įgyvendino projektą „Pažink pasaulį su išmaniuoju gaubliu“. Projektą grupė pradėjo iššūkiu – „Mūsų grupėje žemės rutulys“. Vaikai susipažino su išmaniuoju gaubliu, svarstė, kas jame pavaizduota. Visi aptarė, kad tai daug kartų sumažintas Žemės modelis.

Vaikai tyrinėjo, kokių spalvų gaublyje daugiausiai, sužinojo, ką jos reiškia, kas jame nupiešta. Tyrinėdami gaublį vaikai sužinojo, kokie gyvūnai gyvena vandenyje, kokie sausumoje. Taip pat sužinojo, kokie gyvūnai gyvena ir vandenyje, ir sausumoje.

Projekto metu atliko STEAM tyrimus ir sužinojo, koks yra vandens ir sausumos santykis Žemėje, į kiek dalių pusiaujas dalija Žemę, kokiame pusrutulyje mes gyvename. Vaikai susipažino su Venno diagrama iškirpta iš spalvoto popieriaus.

Naudodamiesi Venno diagrama žaidė su plastikinėmis gyvūnų figūrėlėmis, aiškinosi, kaip vadinasi tyrinėjami gyvūnai. Gaublyje apžiūrėję, kur jie gyvena, bandė juos sugrupuoti į tris grupes. Taip pat gaublyje surado gyvūną, kuris jiems atrodė įdomiausias, ieškojo apie jį informacijos.

Projekte dalyvavo ir grupių ugdytinių tėveliai, kurie kartu su vaikais paruošė pateiktis, stendus apie savo mėgstamus gyvūnus ir pristatė juos kitiems vaikams. STEAM laboratorijoje ir grupėje vaikai ieškojo atsakymų į klausimą: Ar galima į grupę „atsivesti“ savo įdomiausią gyvūną? Naudodamiesi 3D Google programa planšetėse, išmaniuose telefonuose vaikai surado įvairius gyvūnus, juos apibūdino ir „apgyvendino“ grupėje.

Taip pat vaikai susipažino su kompasu, bandė jį patys pasigaminti. Atliko STEAM bandymą „Žemės spalvos“ ir kitus bandymus, kurių metu vaikai kėlė hipotezes, ieškojo atsakymų į klausimus.

Vaikams patiko dalintis sužinotais faktais apie Žemę, vandenynus, žemynus, joje gyvenančius gyvūnus. Projektas įgyvendintas sėkmingai. Dėkojame tėveliams už aktyvų dalyvavimą mūsų projekte.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas