Antroji tarptautinio eTwinning projekto „Pasikinkę vėją ir gerą nuotaiką“ savaitė

Šią savaitę, įgyvendinant auklėtojos Rūtos sukurtą tarptautinio eTwinning projekto antrąjį etapą, beveik visos Šiaulių lopšelio darželio „Ežerėlis“ auklėtojos organizavo veiklas tyrinėjant šešėlį, vaikai bandė apibrėžti draugo šešėlį, pabandyti pagauti šešėlį, pastebėti kada šešėlis ilgesnis, kada trumpesnis, nusakyti ar šešėlis turi spalvą, pasigaminti saulės laikrodį.

Kadangi birželio 23 d. Joninių ir Rasų šventės išvakarės, vaikai netradiciškai praleido įspūdžių kupiną dieną darželyje. Tėveliai atnešė palapinių iš namų, sustatėme ir darželio turimas palapines tad kiemo teritorija virto „Palapinių miesteliu“. Vaikai jose žaidė, patys susidūrė su iššūkiais padėdami palapines sustatyti. Kad patirti kuo daugiau iškylavimo įspūdžių, surengėme pikniką ir kepėme zefyrus ant pagaliukų.

Nuo pat ryto darželio teritoriją papuošė auklėtojų kartu su vaikais pagamintos „Joninių mandalos“. Taip pat vaikai kartu su auklėtojomis pynė vainikus, juos matavosi, aptarė laukinių – pievų gėlių spalvas, kvapą, pavadinimus. Smagu buvo dalyvauti estafetėse, kuriose reikėjo nupintą vainiką užmesti ant bokštelio. Vaikai klijavosi tatuiruotes, gaminosi apyrankes iš gėlių, prisiminė lietuvių liaudies dainas ir šokius.

Į projektą įsitraukė ir socialinė pedagogė Ieva, kuri organizavo socialinių -emocinių įgūdžių užsiėmimą. Pasakojimas „Dingęs aitvaras“ (apie aitvarą, palapinę) iš serijos „Linksmieji bičiuliai“ padėjo su vaikais išsiaiškinti: kaip elgtis kai išsigąsti?; kaip įveikti baimę?; kaip pasakyti, kad tau nepatinka kitų elgesys?

Šventinę vasaros dieną vainikavo ledai ir muilo burbulai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas