„Pasikinkę vėją ir gerą nuotaiką“ („Confident in the wind and good mood“)

Kaip ir kasmet, vasarą, ugdymo(si) procesas persikelia į kiemo teritoriją. Vasara – metas, kai vaikai trokšta ištisą dieną leisti lauke. Čia jie jaučiasi laisvi ir nevaržomi.  Šiltas oras, žaliuojanti gamta – tai puikios sąlygos turistauti, įsirengti buveinę, surengti pikniką, išdykauti su vėju ir vandeniu, tyrinėti šešėlius. Auklėtoja Rūta Gedvilienė sukūrė eTwinning projektą į kurį įsitraukė pedagogai iš Klaipėdos, Kauno, Radviliškio, Vilniaus.

Taip pat viena pedagogė iš Rumunijos. Mūsų darželyje šį projektą įgyvendina auklėtojos Odeta ir Eglė su „Smalsučių“ grupe, Rūta ir Nijolė su „Varpelių“ grupe, Simona ir Rūta su „Žirniukų“ grupe, Aušra su „Drugelių“ grupe, Monika su „Nežiniukų“ grupe, Raimonda su „Boružiukų“ grupe, Rita su „Drugelių“ grupe. Į projektą įsitraukė ir visuomenės sveikatos specialistė Lolita, kuri kartu su auklėtoja Rūta parengė tėvams informacinį pristatymą „Grūdinimas vandeniu ir saule“.

Šio projekto idėjos skirtos nuspalvinti paprastai vasaros dienai darželyje, kad mūsų vaikų vasara būtų spalvinga, turininga ir saugi. Projektas turi tris etapus. Pirmasis etapas vyko nuo birželio 14 iki 18 dienos. Vaikams pripusti pripučiami vandens baseinai.

Pasiūlyta žaisti su pateiktais įrankiais: kibirėliais, laistytuvais, puodeliais, kiaurasamčiais, samčiais. Į kibirėlius vaikai prisipylė vandens ir palaistė lauko augalus, pasidarė balučių taką ir keliavo paskui draugą takeliu.

Auklėtojos patiesė ir sušlapino medžiagos gabalą. Vaikai stebėjo, kaip ji keičiasi, šokinėj ant jos. Šį linksmą žaidimą baigėme šokiais. Dainavome žinomas dainas ir šokome, suorganizavome piešimą pėdutėmis ant didelio formato eskizinio popieriaus. Darželio erdvėje ieškojome įvairių medžiagų: trepsėti galima basomis per žolę, smėlį, akmenukus, sensorinius kilimėlius ir t. t. Vaikai gamino savo akvariumus stiklainyje, žaidė su vandens šautuvais, piešė su vandeniu ant asfalto ir stebėjo, kaip greitai išdžiūsta piešinys, dalyvavo estafetėse , kuriose reikėjo vandenį pernešti iš vieno dubenėlio į kitą su samčiais, kempinėmis, darė vandens fontanus ir daug kitų veiklų su vandeniu.

Užbaigę pirmąją projekto savaitę, nekantriai laukiame tęsinio -antros savaitės, kuri atneš dar daugiau džiugių emocijų, nes darželyje netradiciniais būdais minėsime Jonines.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas